Un Sant Joan aixecat per baix

Per Sant Joan de 1933 les dues colles vallenques van voler iniciar la temporada marcant-se el terreny mútuament. L'objectiu era ja, a les primeres de canvi, el 4 de 8.
La Crònica de Valls del dia 1 de juliol destacava una Colla Nova que es presentava "organitzada, àgil i amb un immillorable pom de dalt". A la Colla Vella la veia "com sempre, forta de segons, terços i amb uns bons quarts, amb el pom de dalt un xic envellit, ja que és encara el de la temporada passada".
L'actuació a la vigília va ser la següent: la Colla Nova va descarregar el 3 de 7, el 4 de 7, el 2 de 6, el 3 de 6 aixecat per baix i el pilar de 5, mentre que la Colla Vella va fer els mateixos castells tret del 3 de 7.
El dia de la Festa Major ambdues colles van intentar sense èxit el 4 de 8 (la Vella el va intentar dos cops). La Colla Nova va continuar l'actuació (havia sortit amb l’intent de 4 de 8) amb el 5 de 7. La Vella va sortir amb el 3 de 7 i a la segona ronda va descarregar el 2 de 7, castell que feia una trentena d'anys que no es veia a Valls. La Colla Nova va fer tot seguit el 3 de 7 aixecat per baix, la primera de les tres construccions que aquell dia faria seguint aquesta modalitat. La segona seria el 2 de 6 aixecat per baix, inserit en mig dels dos intents de 4 de 8 de la Colla Vella, i que segons La Crònica de Valls "desconcerta el públic que no ha vist mai aixecar el castell de dos o torre". La Colla Nova va concloure la seva actuació amb el pilar de 5, també aixecat per baix, al segon intent. La Colla Vella va tancar la seva actuació amb el pilar de 5 amb una mà, després d'intentar el pilar de 6.
L'endemà la Colla Nova encara va tornar a intentar el 4 de 8 "produint molt més bona impressió que la vigília; la por de l'aixecador impedí que el castell reeixís". Va completar l'actuació amb un altre 3 de 7 aixecat per baix, el 4 de 7 amb el pilar, el 2 de 6 i el pilar de 5. Per la seva banda, la Vella va fer el 4 de 7, el 3 de 7 aixecat per baix, el 2 de 6, va tornar a intentar el pilar de 6 i va acabar amb el pilar de 5.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

  LA COLLA NOVA ALS ACTES BENÈFICS DE BARCELONA EL 1937     Diverses són les notícies que ens han arribat d’actuacions castelleres durant la...