De la Colla dels Menestrals a la Colla Joves Xiquets de Valls

Espai dedicat a la Colla Nova dels Xiquets de Valls, des dels inicis dels castells (amb el nom de Colla dels Menestrals) fins a la reorganització de 1970 (amb el nom de Colla Joves Xiquets de Valls)

dilluns, 29 de desembre de 2014

Un petit aclariment

L'amic i company de colla Josep Ma Rodon i Barrufet ha publicat a principis d'aquesta tardor un llibre molt interessant que, sota el títol "Orígens castellers i crisi social al segle XIX" (Ed. La Torratxa, 2014, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona), aporta noves dades i aprofundeix en la relació entre els castells i el seu context social i polític al llarg d'un segle especialment convuls a casa nostra.

D'entre les fotografies que surten al llibre n'hi ha una que em va demanar que li cedís per a la seva publicació. Es tracta d'una imatge on hi apareix en Francesc Torrents (veure en aquest mateix blog "La gent de Les Masies i la Colla Nova. Noves aportacions") i una de les seves germanes, la Pepeta. A peu de foto, en Josep M Rodon la identifica com esposa del Pau del Molinet (pare). Es tracta d'un error. La velleta venerable  que surt a la foto és la meva besàvia. 

La dona d'en Pau del Molinet (pare) era una altra germana dels fotografiats ( i també velleta venerable), la Rosa Torrens i que també va posar per a  la foto de família que es completava amb la tercera de les germanes d'en Francesc Torrents, la Maria.


La dada no té més importància que la que té (o sigui, cap), però cadascú és qui és.

Rosa Torrents Güixens, esposa de Pau Guasch Torrents (a) Pau del Molinet (pare)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada